Cari Tajuk Yang Di Cari

Rabu, 21 Oktober 2015

[Keluhan Rakyat] Naik taraf jalan sempit, berlubang


 Naik taraf jalan sempit, berlubang

KUALA PILAH – Penduduk Kampung Sungai Dua Kecil Tengah berharap jalan sempit dan berlubang yang dilalui lebih 10 tahun ini dapat dinaik taraf.

Wakil penduduk, Abdullah Abu Kasim, 66, berkata, masalah itu telah dikemukakan setiap kali mesyuarat JKKK bagaimanapun belum ada sebarang tindakan.

“Tahun ini, saya telah utus surat ke Pejabat Perdana Menteri dan telah terima maklum balas bertarikh 19 Ogos 2015.

“Dalam surat itu menyatakan, permohonan baik pulih jalan akan diberi perhatian, malah surat ini juga dihantar kepada setiausaha sulit menteri besar kita," katanya.

Bagaimanapun katanya, sehingga kini masih belum menerima jawapan daripada pihak berkenaan.

Abdullah berkata, jalan tersebut dilalui 30 hingga 40 kenderaan setiap hari dan amat memberi masalah jika ada kenderaan dari arah bertentangan kerana jalan itu hanya muat untuk sebuah kenderaan sahaja.


Katanya, penduduk sekitar mungkin sudah biasa dengan jalan berkenaan, namun pengunjung luar pasti berhadapan masalah.

Sehubungan itu, Dia memohon agar pihak bertanggungjawab mengkaji dan menaik taraf jalan itu segera demi keselesaan penduduk di sini.

Sementara itu, Pengerusi JKKK Sungai Dua Kecil, Sharif Ali Sharif Othman, berkata, masalah itu telah dipanjangkan kepada pihak berkaitan.

“Suka saya maklumkan, jalan kampung itu telah diturap setiap kali pertukaran pentadbiran JKKK. Namun atas faktor kerap dilalui kenderaan, sedikit sebanyak menjejaskan strukturnya.

“Sungguhpun begitu, JKKK tidak terlepas pandang mengutarakan masalah ini kepada pihak berwajib agar jalan itu dinaik taraf dan membaiki kerosakan sedia ada,” katanya.

Beliau berharap, pihak terbabit bersabar dan JKKK sentiasa mengambil perhatian masalah penduduk.

Sinar Harian
Comments
0 Comments

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

P.R.O - fm

Jom Pakat Derma Kepada Kami Dengan Klik..Iklan ini...

Catatan Popular P.R.O

Senarai Blog Geng2