Cari Tajuk Yang Di Cari

Selasa, 29 April 2014

Dulu kata PAS sesat tapi sekarang datang ziarah nak cium tangan TGNA..

 
Timbalan Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhiyiddin Yasin telah menziarahi Mantan Menteri Besar Kelantan, TG Nik Aziz di kediaman beliau di Pulau Melaka, Kelantan semalam. Yang mengurus kedatangan ini adalah anak beliau Nik Abdul.

Pada 6 April 2013 Timbalan Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhiyiddin Yasin melabelkan Parti Pas sebagai Parti Ajaran Sesat berikutan kenyataan kontroversi Mursyidul Am Pas Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, yang disifatkannya sebagai fatwa songsang yang boleh mengelirukan rakyat Kenyataannya disiarkan oleh semua akhbar utama di Malaysia.

Yang hairan semalam UMNO datang jumpa orang yang sesat? UMNO sekali fikir nampak baik, dua kali fikir nampak temberangnya.

Saya tak kata ziarah tu tak bagus. Sepatutnya UMNO dan PAS saling ziarah mengziarahi antara satu sama lain agak banyak maklumat boleh disampaikan kepada yang kurang jelas tentang perjuangan Islam.

Itu cerita UMNO. Satu lagi cerita dalam kain PAS sendiri yang suka sebar maklumat putar belit.

Jangan hairan ada yang sebar cakap TGNA "Ambe bukan minta pun jumpa dia, tapi Abduh yang susun" yang bermaksud Nik Abduh dihubungi oleh pihak TPM Muhyidin untuk mengatur lawatan luar agenda ini. Takkan Nik Abduh kata tak payah datanglah!!!

Tapi sahabat sesama PAS ini untuk menyerang Nik Abduh kononnya susun tu maksudnya Nik Abduh yang rancang pertemuan ini. Saya rasa ini pun satu hal yang bengong dalam PAS...
 
Comments
0 Comments

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

P.R.O - fm

Jom Pakat Derma Kepada Kami Dengan Klik..Iklan ini...

Catatan Popular P.R.O

Senarai Blog Geng2