Cari Tajuk Yang Di Cari

Sabtu, 26 Oktober 2013

HATI - HATI DENGAN PENIPUAN YANG AKAN DI LAKUKAN OLEH SPR DAN BARISAN NASIONAL...

pilihanraya kecil PRK

Keputusan PRK Dun Sg Limau seawal 10 malam

ALOR SETAR - Keputusan PRK Dun Sungai Limau dijangka diketahui paling awal pukul 10 malam, kata Setiausaha Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Datuk Abdul Ghani Salleh.

"Jika kedua-dua parti yang bertanding mematuhi arahan, datang awal ke pusat penjumlahan undi di Dewan Al-Hakim Sekolah Menengah Agama Yan dan tidak menimbulkan kekecohan, tiada masalah keputusan diumumkan awal," katanya kepada Bernama selepas ditemu ramah oleh Radio Nasional FM di sini, hari ini.

Abdul Ghani berkata kertas undi juga telah siap dicetak. Beliau menganggarkan peratusan keluar mengundi kali ini meningkat melebihi jumlah ketika pilihan raya umum lepas yang merekodkan 89.4 peratus.

Katanya lebih 50 peratus daripada 27,222 pengundi ialah mereka yang berumur bawah 40 tahun. Sebanyak 16 peratus pengundi berumur antara 21 dan 29 tahun, 22 peratus antara 30 dan 39 tahun, manakala 22.4 peratus berusia 40 hingga 49 tahun dan bakinya melebihi 50 tahun, katanya.

Beliau juga berkata selepas tiga hari berkempen, SPR mendapati kedua-dua parti bertanding berkempen secara berhemah kecuali pada hari penamaan calon yang ada pelanggaran Akta Perhimpunan Aman 2012 serta akta berkaitan pilihan raya.

"Kita serahkan kepada polis untuk mengambil tindakan," katanya merujuk kepada penggunaan pembesar suara dan berceramah semasa perarakan penyokong calon pada hari penamaan Rabu lepas.

Sinar Harian
Comments
0 Comments

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

P.R.O - fm

Jom Pakat Derma Kepada Kami Dengan Klik..Iklan ini...

Catatan Popular P.R.O

Senarai Blog Geng2